mandag 21. desember 2009

Vinter



Endelig ble det vinter, og skikkelig vinter ble det også. I løpet av de to siste ukene har det vært kaldt i Trøndelag og landet forøvrig. Her uti havgapet i Flatanger har det vært ned mot 14 minusgrader på natta, med fine vinterdager uten nedbør - helt til nå. I kveld kommer snøen dalende ned, men det melder kaldere igjen. Det betyr klare netter og oppholdsvær, et godt utgangspunkt for fotografering ute.

Er dette teknisk sett den beste tida på året å ta naturbilder?

Igjen, dette er imidlertidig vidt subjektivt åpent for meninger og preferanser. Alle årstider har sine fordeler og bakdeler. Vinteren gir etter min mening bedre lysforhold og mer spennende motiver enn i andre årstider. Jeg liker alle årstidene, men vinterlyset gir langt bedre refleksjoner og blåtoner med hjelp fra snø og lav sol. Kaldt er det jo, men ofre seg med neglebit og kalde føtter må mann tåle for et godt fotoresultat.

Bildet over er fra ørneskjulet til Ole Martin Dahle, bildet under er fra Blåfjella, Skjækerfjella og Lierne nasjonalpark i Trøndelag. Bildet nederst er fra Strynefjellet.



2 kommentarer:

  1. Mykje fint her ja. Fine bilder! Kjøp nå boken "Måken Jonathan" :-)

    SvarSlett